En son Teknoloji Haberleri

3 Aralık 2014 Çarşamba

        






                                                                 
                    Cep telefonlarımız günümüzde bizim için en vazgeçilmezlerimiz arasına girmiştir, gelişen teknoloji sayesinde cep telefonları hayatımızı kolaylaştırmakta ve istediğimiz bilgiye vs.  anında ulaşmamızı sağlamaktadır.
    Tabi ki akıllı telefonlarımızda zaman geçtikçe yavaşlamakta ve bizleri rahatsız etmektedir, aynı zamanda  bu yavaşlama pil ömrünü de azaltmaktadır. Cep telefonumuzun yavaşlamasındaki en önemli neden gerçekten sürekli kullanmadığımız bir sürü ıvır zıvır programı yüklememizdir ilk önce bundan kurtulmamız gerekli şu an cep telefonumuzu elimize alalım ve ben hangi programları veya hangi oyunları en çok oynuyorum diye bir kontrol edin göreceksiniz  ki aslında gereksiz bir çok program ve oyun yüklü telefonunuzda ilk önce bunları temizlemekle başlayalım


Sırasıyla Ayarlar – üst sekmede Daha fazla – uygulama yöneticisi
Burada tüm programlar önünüze gelecek burada silinmesini istediğiniz programı seçiyoruz ve içerisinde Kaldır – Tamam diyoruz işlem bu kadar.



          Birde cep telefonunuz üretici firma tarafından ilk alındığı zaman telefonda otomatik yüklü bazı programları biz kullanalım diye telefona yüklerler ,bu programlar siz telefonunuzu kullanırken arka  tarafta gizli olarak çalışıyor olabilir ,bunu bir kontrol edin eğer kullanmıyorsanız ,yukarıda anlattığım gibi silin, eğer silmezseniz cep telefonunuz normal modda çalışır iken arka planda gizli olarak bu programlar çalışmaya devam eder buda telefonunuzu yorar ciddi bir güç kaybına neden olur.
En çok yer kaplayan uygulamalar nelerdi?

       Akıllı telefonları yoran ve yavaşlamasını sağlayan uygulamaların en başında oyunlar gelmektedir, oyunlar eğlenme amacıyla yüklediğimiz cep telefonunu yormaktadır aslında oyun tabi ki oynanacak lakin oyundan belli bir zaman sonra sıkılınca oynamıyoruz ve o uygulamayı da unutuyoruz farkında olmadan telefonumuzu yavaşlatmış oluyoruz. Başka en çok yoran uygulamaların başında antivirüs programları gelmektedir zaten aslında android açık kaynaklı bir kon sistemine sahip olduğundan virüs tanımaz özelliği bulunmaktadır bu yüzdende virüs bulaşmaz.

    Aynı şekilde kamera kullanımı da telefonumuzu yormaktadır kamerayı kullandıktan sonra kayıt olan resimler belli bir zaman aralığında bir yere aktarılmaz ise telefonumuzda birikiyor buda RAM’i yoruyor belli zamanlarda telefonumuzdan fotoğraf ve videoları  başka bir pc ,tablet vs. aktarmanız gerekmektedir.

    Bir farklı yöntem ise Clean&Clear programını telefonunuza kurmak ve ram vs. ile ilgili size gelen bildirimlere cevap vermek.

    Eğer gereksiz uygulamaları kullanmak istemiyorsanız Android  4.0 Ice Cream Sandwich Uygulmasını telefonunuza kurabilirsiniz. Bu program sayesinde arka plada çalışmasını istemediğiniz uygulamaları servis dışı bırakabilirsiniz 

0 yorum:

Yorum Gönder

Google Arama

Faydalı Linkler

Saat / Takvim

Sayfalar

Altın kuru

Döviz Kuru

Günlük Burç Yorumu

Haber Liste

Takipci Listesi

Toplam Görüntülenme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Diger Adresler

Blog Arşiv

Translate

Tarihte Bugün

Milliyet (TEKNOLOJİ)

Memurlar net İlanlar

Hürriyet TEKNOLOJİ

Vizyondaki Fİlmler